Red Thalassa, een fantastisch duik resort

Geef om dit unieke duikresort te helpen COVID overleven!

Donate


Afscheid van een warme betrokken collega

Zondagavond ontvingen wij het trieste en schokkende bericht van het overlijden van Pak Lam Chan. Chan, zoals iedereen hem kende en hij ook zelf genoemd wilde worden, is zondag 15 november tijdens een wielertour onwel geworden en ondanks langdurige reanimatie pogingen overleden.
Chan volgde zijn eerste cursus duikgeneeskunde in 2002 op de Malediven. De tropen waren voor hem dè duikbestemming voor de cursussen. 22 Cursussen duikgeneeskunde volgden. Chan bleef daarin nooit onopgemerkt. Hij maakte vele vrienden door zijn warme belangstelling, zijn spontane avontuurlijke ideeën, zijn kookkunst en last but not least zijn kwaliteiten als visser.

Soms een beetje ondeugend maar altijd betrokken en geïnteresseerd in zijn medecursisten en de duikgeneeskunde. Gecertificeerd als duikerarts C en internationaal als een van de eerste Medical Examiner of Divers bleef hij graag op de hoogte van de ontwikkelingen in dit vakgebied.
We wensen zijn familie, naasten en alle (duik)vrienden veel sterkte met dit enorme verlies.

We gaan je vreselijk missen Chan!

Jan-Jaap Brandt Corstius

IMG 20201115 WA0019Foto Peter Germonpré


Duiken na COVID-19

Duiken na COVID-19

Afbeelding virus

Dat COVID-19 geen onschuldig "griepje" is, is al lang duidelijk. Dat de consequenties voor het duiken na COVID-19 eveneens zeer serieus kunnen zijn wordt ook duidelijk. Hieronder twee artikelen over duiken na een COVID-19 besmeting. Het eerste betreft een artikel onlang gepubliceerd in Wetnotes (nr36 - juni 2020) door Frank Hartig, SEH arts en duikerarts. Het tweede is het Standpunt van de Belgische Vereniging voor Overdruk- en Onderwater Geneeskunde (BVOOG) over duiken na COVID-19 longinfectie (12 april 2020).

Duiken na Covid P1

Duiken na Covid P2

2020 0412 Standpunt van de BVOOG Pagina 1

2020 0412 Standpunt van de BVOOG Pagina 2

2020 0412 Standpunt van de BVOOG Pagina 3


@scotthaldane

  • De COVID-19 pandemie raakt ons allen. Ook SHF ondervindt de gevolgen. We zijn hard aan het werk om alle cursussen e… https://t.co/dGfWvONyky

Update:25-09-2021